Ca/să (vreau să) trăiesc

În grădina cu lalele

Și plăpânzii trandafiri,

Sora mea se odihnește

Înflorind în amintiri.

În livada cea cu vișini

Și cu prune argintii

Mama sfântă îmi zâmbește,

Ca un piersic în chindii.

Via mândră și bogată

Lăcrimează-ndrăgostită,

Tata strugurii admiră

Și surâde, fericitul!

Cerul seamănă-armonie,

Se răsfrânge-n ochii mamei,

Soarele în suflet râde,

Mierla-n rugăciuni ne cheamă.

13 gânduri despre “Ca/să (vreau să) trăiesc

 1. Am impresia că vieţuieşti printre fantome… Oare nu tu ziceai că trăieşti clipa?! Deci trăieşte-o! Lasă trecutul trecutului. Dacă vei evada din el îţi va fi mai uşor.

  Apreciază

  1. Da, existenţa este o iluzie, un vis, iar ceea ce ne înconjoară nişte himere, fantome, dar tot ele ni se impun şi ne marchează şi se menţin pe o perioadă sau chiar pe toată durata existenţei noastre. Dacă aş putea evada într-un mod oarecare posibil, aş face-o chiar acum, deşi nu întotdeauna aleg ce e mai uşor.

   Apreciază

     1. Nu sunt de acord. Consider că e în puterile noastre să diminuăm intensitatea şi deci impactul. Dar… e doar o părere subiectivă. Păcat că tu crezi altfel.

      Apreciază

 2. Dacă e să vorbim de păcate, cred că nu ne-am mai opri.. dar, într-adevăr, e doar o părere subiectivă. Ai putea să-mi spui şi rostul unei asemenea schimbări? Diminuez un eveniment sau un fenomen, ca să le ia locul altele prezente, actuale? Nu contează ce importanţă acordăm unora sau altora: moartea reduce totul la zero.

  Apreciază

 3. … nu trebuie sa ne impuna nimeni sa uitam trecutul, acolo se ascund foarte multe clipe frumoase: mama sfanta care zambeste, tata care admira strugurii, sora printre lalele, copilaria si multe altele, sunt sigura! Trebuie doar sa observam prezentul….daca ne reuseste, putem incepe sa „vrem sa traim”… in numele celor care ne iubesc , unde n-ar fi ei…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s