Lugubră

Lăsați-mă departe de frumos,

Lăsați-mă să mor în suferință,

Nu-mi tulburați durerile grețos

Cu zâmbete trecute-n neființă.

Lăsați-mă departe de frumos

Și mai aproape de singurătate;

Nu rupeți sufletul armonios

Cu vorbe și cuprinderi fermecate.

Lăsați-mă departe de frumos,

Eu nu pot să exist în feerie,

Eu doar visez că existăm grețos

Și mă trezesc străpuns de veșnicie.

Lăsați-mă departe de frumos,

Mă doare zâmbetele efemere,

Nu rupeți sufletul armonios,

Lăsați, vă rog, angoasa și tăcerea.

16 gânduri despre „Lugubră

  1. Ba nu e disperare, Victoria! Am încercat să lămuresc puțin atitudinea mea față de frumos. Dacă până acum spuneam că nu există frumosul (și o susțin în continuare!), iar unii nu erau (și nu sunt în continuare!) de acord, am intrat în situația fantasmagoricului și am explicat ce ar fi frumosul pentru mine, dacă ar exista.

   Apreciază

 1. Cu talentul tău, ai fi putut scrie mult mai bine decât aşa-

  Aş vrea să fiu aproape de frumos
  Nu vreau să mor singur, în suferinţă
  Din întuneric eu vreau să fiu scos
  În ochii voştrii calzi, să mă simt fiinţă.
  Aş vrea să fiu aproape de frumos
  Să uit de am făcut cândva păcate
  Şi-un cântec blând, plăcut, melodios
  Să mă ajute să desfac lăcate.
  Aş vrea să fiu aproape de frumos
  Şi zâmbetul oricui să-mi fie leac
  Să mă trezesc râzând sub pom umbros
  Trăirea să mă ţină cât un veac.
  Aş vrea să fiu aproape de frumos
  Tăcerea grea să nu mă arcuiască
  Să mă priviţi cât sunt de inimos
  Iubirea pentru om să-mi reuşească.

  Apreciază

  1. As zice ca e egoism sa tot cicalesti un om pentru ca face ceea ce-i place si nu se da dus de valuri.
   Scrieti mereu ca Veacheslav are talent si atit de tare impresioneaza… Oare nu l-ati observat anume datorita limbajului sau diferit?!
   Credeti ca poeziile celor ce scriu despre dragoste, frumusete, abunda de trairi si sentimente? Ba va inselati! Acele poezii sint mai negre decit noaptea, pentru ca sint la fel, iar versurile lui Veacheslav sint cele mai viu colorate.
   De ce vreti ca el sa se amestece cu ceilalti, transformindu-se intr-o masa gri, ca ei?

   Apreciază

 2. Victoria,doar tineretea ta te face sa fii asa inversunata.Da, eu am remarcat talentul lui Slavic,banuiesc la el porniri inteligente.Dar mami, odata cu trecerea anilor,veti observa ca foarte multe clipe din viata voastra au trecut fara sentimentul curat al iubirii aproapelui tau.M-am simtit ca o mama pentru Slavic si am procedat in consecinta.Nu acum, poate mai tarziu imi vei da dreptate.Iti doresc sa ai parte numai de frumos in viata matale.

  Apreciază

  1. N-as zice ca sint chiar inversunata. Scriu ceea ce scriu cu inflacarare. Profit de ocazie atita timp cit inca-mi fierbe singele in vene. Comentez nu de dragul comentatului, dar pentru ca-mi place poezia. Sint si eu adepta a frumosului, dar am descoperit frumosul si in creatia lui Veacheslav, un frumos pe care il ignorati cu incapatinare, un frumos care m-a marcat.

   Apreciază

  2. Îmi permiteți să menționez și eu câte ceva: în primul rând – nu cred în frumos, în al doilea rând – niciodată nu am avut remușcări și nu am regretat că NU am făcut ceva! Este o prostie! Nu regret nici ceea ce am făcut, că deja s-a întâmplat și e absurd să deplâng nostalgic ceva. Și în al treilea rând – îmi place ce spunea Eclesiastul, că toți sfârșesc la fel: și unul bun, și unul rău, și unul înțelept, și unul prost. Așa că nu prea contează experiența acumulată – moartea o reduce la zero. Sentimentul de iubire față de aproapele nostru a devenit, din păcate, unul frumos, măreț, înălțător, nu și firesc, normal, banal. Asta ne demonstrează că frumosul chiar dacă există, e în criză. Iar clipele, în care puneți atâta importanță, nu semnifică nimic pentru mine. Nu apreciez momentele, evenimentele și lucrurile efemere, inclusiv existența umană. Îmi place ceea ce durează, ce este valabil în orice situație, îmi place intensitatea și rostul. Cu aleasă considerație și respect!

   Apreciază

 3. toti traim sub acelasi cer dar nu toti avem aceleasi orizonturi 🙂 dati-i pace baiatului sa traiasca in lumea care si a creat o ! SCHIMBAREA modului de a trata intr un fel anume realitatea este alegerea lui… dar asa cum este absolut imposibil sa placi la toata lumea, el si a ales nuantele preferate de el ca sa si coloreze viata 🙂 alegerea si o face fiecare… si daca inainte criticam ceea ce scrie el, acum abordez acest subiect din prisma neutralitatii axiologice.. cite minti atitea idei, e interesant sa observi cum trateaza fiecare lucrurile care la prima vedere par a fi standard…

  Apreciază

 4. toti traim sub acelasi cer dar nu toti avem aceleasi orizonturi dati-i pace baiatului sa traiasca in lumea care si a creat o ! SCHIMBAREA modului de a trata intr un fel anume realitatea este alegerea lui… dar asa cum este absolut imposibil sa placi la toata lumea, el si a ales nuantele preferate de el ca sa si coloreze viata alegerea si o face fiecare… si daca inainte criticam ceea ce scrie el, acum abordez acest subiect din prisma neutralitatii axiologice.. cite minti atitea idei, e interesant sa observi cum trateaza fiecare lucrurile care la prima vedere par a fi standard…

  Apreciază

 5. Dragii mei, n-o să mai comentez posturile lui Slavic, dar le voi citi în continuare.N-o fac pentru că m-aţi convins, ci pentru că am observat că pragul uşii de care trebuie să vă loviţi în viaţă e încă prea sus şi voi trebuie să mai creşteţi.Vă doresc să aveţi o viaţă minunată, lipsită de griji, originalitatea voastră să vă mângâie în clipe grele.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s