Lumea-i cenuşie

Lumea-i cenuşie,

Bine nu-i în lume,

Speră păcătosul,

Crede în minune.

Răul este fapta,

Faptul că exist,

Lumea-i cenuşie,

Soarele e trist.

Ziduri de păcate,

Drumuri de dureri,

Teama-i neînvinsă,

Dacă tot mai speri.

Vorba şi dorinţa

E mai ţipătoare,

Clipa şi absurdul

În infern dispare.

Ceaţa se întinde,

Focul radiază,

Lumea-i cenuşie,

Moartea luminează.

3 gânduri despre „Lumea-i cenuşie

  1. O, nu, lumea cu toate scăderile ei este creaţie a lui Dumnezeu care este Iubire!… Ceea ce luminează este Dumnezeu şi îndumnezeirea omului, nu moartea! Lumea nu este, devine cenuşie, dacă tot este să accept acest cuvânt !

    Apreciază

  2. Hm, foarte, dar foarte optimist! Dumnezeu este Iubire, dar noi nu suntem cu Dumnezeu. Noi suntem creaţia lui Dumnezeu, dar suntem creaţia imperfectă, suntem păcatul. Ceea ce luminează este Dumnezeu, nu şi noi. Lumea se naşte cenuşie (cel mai frumos adjectiv posibil), este şi moare cenuşie. Se spune că un om ar putea face bine. Oare? Concurează cu Dumnezeu? Omul nu poate face bine, că nu-i stă în puteri, aşa cum un copac uscat nu poate rodi. Omul este păcat, respectiv naşte păcat. Dumnezeu este perfect, deci, poate lucra perfect, omul este imperfect, deci, e limitat, nu poate face Bine, ceea ce presupune Absolutul Perfect. Existenţa este absurdă, fiindcă omul a făcut ruptura de Dumnezeu, de sens, de rost, de fericire, de Iubire. Omul a devenit cea mai nedemnă de iertare fiinţă. Ruptura aceasta înseamnă păcat, haos, absurd. Atâta timp, cât omul se va gândi mai mult la sine, decât la Dumnezeu, va dăinui absurdul.

    Apreciază

  3. Păi de la Început Dumnezeu a creat omul perfect ? apoi a fost Eva amăgită de şarpe. şi odată cu gustarea din pom a venit şi păcatul… foarte mult îmi place ce ai spus şi sutn deacord cu „Atâta timp, cât omul se va gândi mai mult la sine, decât la Dumnezeu, va dăinui absurdul.” Dumnezeu să te Binecuvînteze

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s